Beeldmerk Pyramide van Austerlitz
Ontrafel jij het raadsel?

Het is 1804 als de Franse generaal Auguste de Marmont een legerkamp opricht op wat nu bekend staat als de Utrechtse Heuvelrug. Auguste de Marmont heeft hier zijn leger klaar staan om een eventuele inval van de Britten te kunnen weerstaan. Om zijn troepen bezig te houden besluit hij in 1804 een monument te laten bouwen, geïnspireerd op de Pyramide van Gizeh. De pyramideheuvel kreeg een hoogte van 36 meter en op de top kwam een 13 meter hoge houten obelisk. Het geheel kreeg de naam Mont Marmont ofwel Marmontberg. In de zomer van 1805 vertrekt Marmont en zijn leger weer om verder te vechten, maar het monument blijft achter en is tot vandaag de dag nog steeds te vinden op de Utrechtse Heuvelrug.

Tijdens de bouw van het monument leefde ook de 12-jarige Geertje Schmidt. Om geld te verdienen wil Geertje een hondenshow geven aan de soldaten maar deze zijn veel te druk met het bouwen van een Pyramide. Geertje wil wel meer te weten komen over deze mysterieuze pyramide, help jij haar om het raadsel van de pyramide op te lossen? Tijdens deze familiespeurtocht ontrafel je samen met Geertje het raadsel van De Pyramide van Austerlitz.

Bij het bezoekerscentrum kun je voor €5,00 een familiespeurtocht kopen. Je krijgt dan één opdrachtenblad, één toegangskaartje voor een kind om de Pyramide te beklimmen, een hoed waarmee je net Napoleon bent. Als je het raadsel ontrafelt ontvang je ook nog een mooie beloning! Kijk voor de actuele openingstijden op de website van het monument De Pyramide van Austerlitz.

Het pad naar de Pyramide is helaas niet geschikt voor rolstoelen, scootmobielen en (in mindere mate) voor rollators.

Contact

Zeisterweg 98
3931 MG Woudenberg
Email: info@landschaperfgoedutrecht.nl
Tel: 
030 – 220 55 34

Schrijf een review over de speurtocht!

Abonneer
Laat het weten als er
Uw naam wordt zichtbaar geplaatst bij de review.
E-mailadres wordt niet openbaar gemaakt.
2 Reviews
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Anne

Ik heb nu al zin in de speurtocht!!!!!

Lonneke

Een hele leuke (leerzame) speurtocht. Het bezoekerscentrum was gesloten, maar de speurtocht was tiptop voor ons klaargelegd bij de Pyramide. Duidelijke uitleg erbij, perfect geregeld. Zeker een aanrader.

Heuvelrug Achtergrond

Interesse in sponsoren?

Na het enorme succes van eerdere speurtochten kan je nu ook zelf als bedrijf of instelling een familiespeurtocht sponsoren en deze op maat laten ontwerpen en produceren. Daarnaast krijgt je speurtocht ook een plek op de website! Vraag naar de mogelijkheden en neem contact op via onderstaande knop.

Rabobank logo

Deze familiespeurtocht is geïnitieerd en mede mogelijk
gemaakt door Rabobank Rijn en Heuvelrug.

Logo Landschap Erfgoed Utrecht

Familiespeurtochten.nl wordt uitgevoerd door Landschap Erfgoed Utrecht.

Ontwerp77 logo

De Familiespeurtochten en website zijn ontworpen door ontwerp77.nl