Beeldmerk Kasteel Amerongen

Los jij het mysterie op?

De gebroeders Henric en Diederic Borre kregen in 1286 toestemming van de Hollandse graaf Floris V om “een Huys te doen timmeren”. In de loop der eeuwen werd dit Huys uitgebreid van verdedigbare woontoren tot een kasteel met torens. Het kasteel werd in die vroege jaren meerdere malen verwoest en weer herbouwd. Om het Huys heen ligt een gigantische tuin van wel tien hectare. De historische tuin bestaat uit verschillende onderdelen: de bloementuin, de moestuin, de boomgaard en het bospark.

Eén van de laatste bewoners was gravin Elisabeth van Aldenburg Bentinck. Ze hield heel erg van dieren en had honden, katten en paarden. Ze kreeg zelfs het lievelingspaard van de gevluchte ex-keizerin Auguste Victoria uit dankbaarheid voor alle goede zorgen tijdens hun verblijf. Ook zorgde ze voor katten en honden die waren verwaarloosd. Tijdens deze speurtocht wandel je door de tuin heen samen met Elisabeth en helpt ze jou om het mysterie van Kasteel Amerongen op te lossen.

Bij Kasteelwinkel Annebetje kun je voor € 3,50 een tuinspeurtocht kopen. Je krijgt dan een opdrachtenblad en een poezenmuts waarmee je net een echte poes bent. Er is ook een beloning na afloop, gegarandeerd speurplezier! Kijk voor de actuele openingstijden op de website van het Kasteel Amerongen.

Helaas is het Huys niet toegankelijk voor mindervaliden in verband met steile trappen en smalle deuren. De tuin en het Restaurant Bentinck zijn echter wel geheel toegankelijk.

Contact

Kasteel Amerongen
Drostestraat 20
3958 BK Amerongen
Tel: 0343-563766
Email: info@kasteel-amerongen.nl

Schrijf een review over de speurtocht!

Abonneer
Laat het weten als er
Uw naam wordt zichtbaar geplaatst bij de review.
E-mailadres wordt niet openbaar gemaakt.
1 Review
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Peter

Gisteren deze speurtocht gedaan met twee jongens van 3 en 6. Ze vonden het allebei heel leuk! Nog leuker misschien voor kinderen die kunnen lezen maar met een beetje hulp ging dit prima. Echt een aanrader!

Heuvelrug Achtergrond

Interesse in sponsoren?

Na het enorme succes van eerdere speurtochten kan je nu ook zelf als bedrijf of instelling een familiespeurtocht sponsoren en deze op maat laten ontwerpen en produceren. Daarnaast krijgt je speurtocht ook een plek op de website! Vraag naar de mogelijkheden en neem contact op via onderstaande knop.

Rabobank logo

Deze familiespeurtocht is geïnitieerd en mede mogelijk
gemaakt door Rabobank Rijn en Heuvelrug.

Logo Landschap Erfgoed Utrecht

Familiespeurtochten.nl wordt uitgevoerd door Landschap Erfgoed Utrecht.

Ontwerp77 logo

De Familiespeurtochten en website zijn ontworpen door ontwerp77.nl