Beeldmerk Fort bij Vechten

Ben jij klaar voor het avontuur?

Om Utrecht te beschermen wordt besloten om in 1867 te beginnen aan de bouw van Fort bij Vechten. Het fort wordt één van de grootste forten binnen de Nieuwe Hollandse Waterlinie. De bouw van het fort duurde drie jaar en bestaat uit 22 gebouwen waarvoor wel 16 miljoen bakstenen werden gebruikt! Het fort wordt samen met 45 anderen onderdeel van de waterlinie, die samen een gebied van 85 km bestrijken om Nederland te beschermen.

Tijdens deze familiespeurtocht wordt je geholpen door Truusje, zij is de dochter van fortwachter Willemse en leefde van 1933 tot 1956 op het fort. Ze kent het fort op haar duimpje. Truusje houdt ook van avontuur maar zoekt nog een partner om haar te helpen. Wil jij haar helpen en meer te weten komen over het Fort bij Vechten? Beleef dan dit spannende avontuur samen met Truusje Willemse!

Bij de museumwinkel kun je voor € 3,50 een familiespeurtocht kopen. Je krijgt dan een opdrachtenblad en een fortwachter pet waarmee je net een echte fortwachter bent. Er is ook een beloning na afloop, gegarandeerd speurplezier! Kijk voor de actuele openingstijden op de website van het Waterliniemuseum.

Het fortterrein is vanwege het onregelmatige oppervlak en de vele hoogteverschillen beperkt toegankelijk voor mensen die slecht ter been zijn of afhankelijk zijn van een rolstoel.

Contact

Fort bij Vechten
Achterdijk 12
Bunnik
Tel: 030 – 65 65 285
Email: info@fortvechten.nl

Schrijf een review over de speurtocht!

Abonneer
Laat het weten als er
Uw naam wordt zichtbaar geplaatst bij de review.
E-mailadres wordt niet openbaar gemaakt.
1 Review
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Marloes

Aanrader! Het terrein van Fort Vechten is prachtig onderhouden en er valt genoeg te ontdekken! Met alleen de paaltjes volgen red je het niet, goed de tekst en de opdrachten lezen is wel belangrijk. We zijn er ruim twee uur mee bezig geweest (met korte koffie pauze). Leeftijdsindicatie van 4-8 jaar is perfect.

Heuvelrug Achtergrond

Interesse in sponsoren?

Na het enorme succes van eerdere speurtochten kan je nu ook zelf als bedrijf of instelling een familiespeurtocht sponsoren en deze op maat laten ontwerpen en produceren. Daarnaast krijgt je speurtocht ook een plek op de website! Vraag naar de mogelijkheden en neem contact op via onderstaande knop.

Rabobank logo

Deze familiespeurtocht is geïnitieerd en mede mogelijk
gemaakt door Rabobank Rijn en Heuvelrug.

Logo Landschap Erfgoed Utrecht

Familiespeurtochten.nl wordt uitgevoerd door Landschap Erfgoed Utrecht.

Ontwerp77 logo

De Familiespeurtochten en website zijn ontworpen door ontwerp77.nl