Beeldmerk Fort bij Vechten

Ben jij klaar voor het avontuur?

Om Utrecht te beschermen wordt besloten om in 1867 te beginnen aan de bouw van Fort bij Vechten. Het fort wordt één van de grootste forten binnen de Nieuwe Hollandse Waterlinie. De bouw van het fort duurde drie jaar en bestaat uit 22 gebouwen waarvoor wel 16 miljoen bakstenen werden gebruikt! Het fort wordt samen met 45 anderen onderdeel van de waterlinie, die samen een gebied van 85 km bestrijken om Nederland te beschermen.

Tijdens deze familiespeurtocht wordt je geholpen door Truusje, zij is de dochter van fortwachter Willemse en leefde van 1933 tot 1956 op het fort. Ze kent het fort op haar duimpje. Truusje houdt ook van avontuur maar zoekt nog een partner om haar te helpen. Wil jij haar helpen en meer te weten komen over het Fort bij Vechten? Beleef dan dit spannende avontuur samen met Truusje Willemse!

Bij de museumwinkel kun je voor € 3,50 een familiespeurtocht kopen. Je krijgt dan een opdrachtenblad en een fortwachter pet waarmee je net een echte fortwachter bent. Er is ook een beloning na afloop, gegarandeerd speurplezier! Kijk voor de actuele openingstijden op de website van het Waterliniemuseum.

Het fortterrein is vanwege het onregelmatige oppervlak en de vele hoogteverschillen beperkt toegankelijk voor mensen die slecht ter been zijn of afhankelijk zijn van een rolstoel.

Contact

Fort bij Vechten
Achterdijk 12
Bunnik
Tel: 030 – 65 65 285
Email: info@fortvechten.nl

Schrijf een review over de speurtocht!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heuvelrug Achtergrond

Het avontuur van Fort bij Vechten

Fortvechten.nl

Zeisterweg 98
3931 MG Woudenberg

030 656 5285

Route

Interesse in sponsoren?

Na het enorme succes van eerdere speurtochten kan je nu ook zelf als bedrijf of instelling een familiespeurtocht sponsoren en deze op maat laten ontwerpen en produceren. Daarnaast krijgt je speurtocht ook een plek op de website! Vraag naar de mogelijkheden en neem contact op via onderstaand formulier.

14 + 14 =

Rabobank logo

Deze familiespeurtocht is geïnitieerd en mede mogelijk
gemaakt door Rabobank Rijn en Heuvelrug.

Logo Landschap Erfgoed Utrecht

Familiespeurtochten.nl wordt uitgevoerd door Landschap Erfgoed Utrecht.

Ontwerp77 logo

De Familiespeurtochten en website zijn ontworpen door ontwerp77.nl