Ontdek jij het geheim?

Nog geen 100 jaar geleden woonde er een echte keizer op de Utrechtse Heuvelrug. Hij heette keizer Wilhelm II. Hij vluchtte voor de Eerste Wereldoorlog en kwam in 1918 in Nederland terecht. Hier kwam hij na anderhalf jaar verblijf in Nederland terecht in Huis Doorn. Jullie vinden Huis Doorn vast groot, maar Wilhelm was veel grotere paleizen gewend. Tijdens het verblijf van Wilhelm II werkte ook de 12-jarige Willem samen met zijn oom en tante op Huis Doorn. Willem heeft altijd al een keizer willen ontmoeten maar wat Willem niet weet is dat de keizer een geheim heeft. Help jij Willem om het geheim van de Keizer te ontrafelen?

Bij de start van de speurtocht krijg je een opdrachtenblad en een Pickelhaube (een Duitse punthelm) die de keizer vaak droeg. Met het opdrachtenblad maak je een wandeling over het landgoed van Museum Huis Doorn en ga je op zoek naar antwoorden. Volg de routepaaltjes en omcirkel de goede antwoorden. Heb je het geheim van de keizer gevonden? Ga dan naar de museumwinkel. Daar ligt een keizerlijke beloning op je te wachten!

Bij de kassa in het poortgebouw kun je voor €3,50 een familiespeurtocht kopen. Kijk voor de actuele openingstijden op de website van Huis Doorn.

Contact

Langbroekerweg 10
3941 MT Doorn
Tel: 0343-421020
Email: info@huisdoorn.nl

Schrijf een review over de speurtocht!

Abonneer
Laat het weten als er
Uw naam wordt zichtbaar geplaatst bij de review.
E-mailadres wordt niet openbaar gemaakt.
2 Reviews
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Marieke

Deze speurtocht heb ik met mijn 6-jarige dochter gedaan. Ze was superenthousiast. Het is een interessante speurtocht die je over het hele landgoed heen leidt, met leuke opdrachten en vragen. Een aanrader!

Mary

2 speurtochten gedaan huis doorn en austerlitz. Het was heel erg leuk! Als we nog eens in de buurt zijn doen we de andere ook nog! Echt mooi uitgewerkt! De kinderen 7 en 9 vonden het heel leuk! Super bedankt.

Heuvelrug Achtergrond

Interesse in sponsoren?

Na het enorme succes van eerdere speurtochten kan je nu ook zelf als bedrijf of instelling een familiespeurtocht sponsoren en deze op maat laten ontwerpen en produceren. Daarnaast krijgt je speurtocht ook een plek op de website! Vraag naar de mogelijkheden en neem contact op via onderstaande knop.

Rabobank logo

Deze familiespeurtocht is geïnitieerd en mede mogelijk
gemaakt door Rabobank Rijn en Heuvelrug.

Logo Landschap Erfgoed Utrecht

Familiespeurtochten.nl wordt uitgevoerd door Landschap Erfgoed Utrecht.

Ontwerp77 logo

De Familiespeurtochten en website zijn ontworpen door ontwerp77.nl